PARAMETRII DE CALITATE

Parametrii calitate - Contracte Cadru - Tarife

a. Parametrii administrativi
1.Termenul in care se incepe furnizarea internetului.Termenul este de 24 ore de la data semnarii contractului. Semnarea contractului are loc dupa ce toate conditiile de prestare a serviciului au fost convenite cu solicitantul de internet si s-a facut un test practic de functionare.
2. Termenul de remediere a defectiunilor este de 24 ore, in zilele lucratoare inclusiv sambata iar duminica si sarbatorile legale este de 48 ore.
3. Termenul de solutionare a reclamatiilor de alta natura decat cele tehnice este de 30 zile.

b. Parametrii tehnici
Sunt indicati in contract, ceea ce presupune in primul rand alegerea tipului de abonament.In functie de acest criteriu sunt indicat vitezele minima garantata si maxima.In general conexiunea este simetrica, cu exceptia localitatii Buciumeni unde conexiunea este asimetrica. Viteza de transfer a datelor va putea fi verifcata .on line. utilizand aplicatia ce va fi furnizata de ANCOM (Agentia Nationala de Comunicatii)

Date utile privind viteza de transfer date si unitatile de masura folosite

Test viteza
Viteza de transfer de date, sau mai simplu, viteza de transfer, uneori numit si "latimea benzii (de transmisie)" (din engleza de la band width), este raportul dintre cantitatea de date transmise si timpul de transmisie:

Īn retele de calculatoare inclusiv īn Internet este desigur important sa se cunoasca nu numai viteza maxima posibila, dar si viteza momentana de transmisie īntre 2 calculatoare, ambele exprimate de exemplu īn kbps (vezi "Unitate de masura" mai jos). O marime īnrudita dar diferita ca semnificatie este cantitatea totala de informatie care se transfera (de obicei cu īntreruperi), de exemplu īn decurs de o zi sau de o luna. Aceasta se poate m.sura de exemplu īn Gigabait (GB) pe zi, respectiv īn GB pe luna.

Unitate de masura

Unitatea de masura īn sistemul international de unitati SI pentru viteza de transfer este 1 bit pe secunda (1 bps). Cei mai des utilizati multipli ai unitatii bps sunt:
Multiplii bitului pe secunda

Kilobitul pe secunda nu trebuie confundat cu kilooctetul (sau kilobaitul) pe secunda (kBps), care este egal cu 8 kilobit pe secunda sau 8 kbps. Tot asa, megabitul pe secunda, Mbps, nu trebuie confundat cu megabaitul pe secunda, MBps, care este de 8 ori mai mare decāt un Mbps. Īn industria calculatoarelor se mai foloseste prin traditie si definitia 1 kilobit = 1.024 bit, de unde avem si 1 kbps = 1.024 bps. Acestea īnsa se abat de la Sistemul International SI si de aceea nu se recomanda. Pe de alta parte, īn 1998 au fost definite prefixe noi, binare, conform carora de exemplu 1.024 bit = 1 kibibit (1 Kibit).

Utilizari īn practica

Furnizorii de servicii Internet prezint. viteza de transfer īn kbps. Cāteva exemple de viteze tipice:

La protocoalele de transmisie numite "asimetrice" (de ex. ADSL) viteza nominala de īncercare este īntotdeauna mai mica decāt viteza nominala la descarcare; aceasta deoarece se presupune ca traficul de date total cauzat de operatiile de īncercare este mai mic decāt cel cauzat de descarcari si deci nu necesita o performanta la fel de mare. Īn plus, vitezele masurate efectiv la utilizator sunt, dintr-o serie īntreaga de motive, mai mici decāt cele nominale.

STATISTICA TRIM. I 2013
STATISTICA TRIM. II 2013
STATISTICA TRIM. III 2013
STATISTICA TRIM. IV 2013
STATISTICA TRIM. I 2014
STATISTICA TRIM. II 2014
STATISTICA TRIM. III 2014
STATISTICA TRIM. IV 2014

STATISTICA TRIM. I 2015
STATISTICA TRIM. II 2015
STATISTICA TRIM. III 2015Test de viteza
2006 ã  SC LIDAS PROD SRL. All rights reserved.â
Home           Servicii           Partneri         Contact          Televiziune         Internet         Informatii Abonati        
>> servicii de televiziune!
                          prin cablu>> servicii de internet>> servicii de telefonie fixa